Kavels

Ruime kavels te koop

De kavels in Havezate Es zijn tussen de 600 en 2.200 vierkante meter groot. Je hebt er dus alle ruimte om een riant landhuis te bouwen. In totaal is er plek voor ongeveer 90 vrijstaande woningen. De woningen worden niet allemaal in één keer gebouwd. Dat gebeurt in fases. In de eerste fase verkopen we 34 vrije kavels. Bekijk de kavels op de interactieve kavelkaart. In het kavelpaspoort staan de precieze kenmerken van de kavel. Klik op de kavel op het kavelpaspoort te bekijken.

93

92

91

90

89

88

87

86

85

84

83

82

81

80

79

25

24

23

22

21

20

>

19

>

18

>

17

16

15

14

13

12

11

10

9

8

7

6

5

4

3

2

1

Kavels FASE 1

Selecteer een kavel voor meer informatie

Kavel

0

Oppervlakte

0m2

Prijs excl. 21% btw

0

Op deze kavel bouwt ontwikkelaar Brummelhuis een vrijstaande woning.

Kavel plattegrond van Havezate Es

De eerste kavels zijn verloot

Het was tot vrijdag 21 oktober 2022 mogelijk om in te schrijven voor een kavel. Op 7 november 2022 zijn de eerste kavels verloot en toegewezen.

Bekijk op de digitale kavelkaart van de gemeente Hardenberg welke kavels nog beschikbaar zijn.

Koopovereenkomst en bijlagen

Voor de aankoop van een kavel sluit je een koopovereenkomst met de gemeente Hardenberg. Bekijk hieronder de model koopovereenkomst en de bijlagen ‘spelregels tijdens de bouw’ en de ‘grondvoorwaarden’.

Inschrijven voor een kavel

Schrijf je in voor een kavel via het inschrijfformulier. De inschrijving sluit op vrijdag 21 oktober 2022 om 12.00 uur. Het volledig ingevulde inschrijfformulier moet dan bij de gemeente binnen zijn.

00

Dagen

00

Uren

00

Minuten

00

Seconden

Loting en toewijzing van de kavels op maandagavond 7 november 2022

Voor kavels waarvoor meerdere mensen zich inschrijven organiseren we op 7 november 2022 een lotingsavond. Tijdens deze avond kun je op basis van loting en onder toeziend oog van een notaris een kavel kiezen en een optie nemen.  Een optie op een kavel in Havezate Es kost € 500 en is drie maanden geldig. Dit leggen we vast in een brief. Na betaling van het optiebedrag is de kavel drie maanden lang voor jou gereserveerd. In deze periode kun je het bouwplan verder uitwerken en de financiering regelen. Deze termijn kun je onder voorwaarden en tegen optiekosten verlengen. Als je overgaat tot aankoop van de kavel, krijg je de optiekosten terug

Meer weten over de verkoopprocedure?

Het bestemmingsplan is onherroepelijk

Om de bouw van woningen in Havezate Es mogelijk te maken, is een nieuw bestemmingsplan gemaakt. De gemeenteraad heeft dit bestemmingsplan in april 2021 vastgesteld. Tegen het bestemmingsplan is toen beroep ingesteld bij de Raad van State. Ontwikkelaar Rotij heeft afspraken gemaakt met de ondernemer die beroep had ingesteld. Het beroep is in juli 2022 ingetrokken. Daarmee is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden. Niets staat de bouw van nieuwe woningen in Havezate Es nog in de weg. Inschrijven voor een kavel was mogelijk tot 21 oktober 2022. We maken de eerste kavels zo snel mogelijk bouwrijp. De bouw van de eerste woningen kan dan in het voorjaar van 2023 starten.

Er komen nog meer woningen en kavels

De pluimveehouderij in de buurt van Havezate Es verdwijnt. De stallen aan de Eugenboersdijk 9 worden gesloopt. Dit betekent dat de omgeving van Havezate Es nog prettiger wordt. In plaats van de stallen worden er drie nieuwe woningen gebouwd, dankzij de regeling ‘Erven met kwaliteit’. In bestemmingsplannen moet altijd een bepaalde afstand zijn tussen woningen en een agrarisch bedrijf, vanwege geur, geluid of stof. Nu de pluimveehouderij verdwijnt, kan er in het plangebied Marslanden, tussen het bedrijf en Havezate Es, gebouwd worden. Daarom willen we in de hoek van de Eugenboersdijk en de Havezateweg extra kavels ontwikkelen. Zo ronden we het gebied op een mooie en natuurlijke manier af. Aan de noordkant van de Havezateweg zijn de agrarische gebouwen al gesloopt. Ook hier willen we nog twee kavels ontwikkelen. Deze gebieden zijn geen onderdeel van het bestemmingsplan. Voor deze drie ontwikkelingen moeten we dus nog een nieuwe ruimtelijke procedure doorlopen.

Op onderstaande afbeelding zijn de kavels ingetekend. Deze opzet geeft een beeld, maar kan in de toekomst nog wijzigen.

Een impressie van Havezate Es

Wil je liever een
kant-en-klare woning?

Aan de noordkant van Havezate Es realiseert ontwikkelaar Brummelhuis zes woningen. Bij deze kavels is er keuze uit verschillende woningtypen. Je kunt de indeling, maar ook de uitstraling van deze woningen naar je eigen wensen aanpassen. Wil je een extra uitbouw, een grotere slaapkamer of misschien een slaapkamer en badkamer op de begane grond? Alles kan! Samen met de adviseur van Brummelhuis ontwerp je je eigen droomwoning!

Belangstelling? Meld je aan!

Heb je belangstelling voor een kavel in Havezate Es? Meld je dan aan als belangstellende.
Het woonteam van de gemeente Hardenberg houdt je dan op de hoogte.

Bedankt! Het woonteam houdt je op de hoogte.
Helaas ging er iets niet goed. Probeer het nog eens.