Jouw riante
droomhuis

De kavels in Havezate Es zijn tussen de 600 en 2.200 vierkante meter groot. Je hebt er dus alle ruimte om een vrijstaand landhuis te bouwen. Of heeft jouw droomhuis het karakter van een boerderij? Jij bepaalt zelf hoe jouw droomhuis eruit komt te zien. De buurt wordt een mix van verschillende grote huizen in riante tuinen.

Architectuur:
bescheiden met een vleugje romantiek

Landschap en wonen ontmoeten elkaar in Havezate es. De nieuw te bouwen huizen zijn een moderne vertaling van de bebouwing in de omgeving. Zo past de nieuwbouw goed in de landelijke omgeving. Ze hebben de uitstraling van een landhuis, boerderij, schuur, stolpwoning, rietgedekte villa of een cottage woning. De architectuur is bescheiden met een vleugje romantiek.

Een impressie van huizen in Havezate Es
Een impressie van huizen in Havezate Es

Vorm, kleur en materiaal

In Havezate Es hebben alle huizen een lage dakgoot en een vrij groot dakvlak. De huizen hebben een kap met lage goothoogte (maximaal 3,5 meter). De huizen hebben bij voorkeur een zadeldak. Ook de kleuren en materialen van de nieuwe huizen passen in de omgeving. Met de traditionele aardse kleuren van de agrarische bebouwing in de omgeving en met gebruik van grove stenen, hout en gebakken materiaal. Zo straalt de nieuwe bebouwing een ontspannen en natuurlijke sfeer uit. In Havezate Es hebben alle huizen een lage dakgoot en een vrij groot dakvlak.

Een impressie van huizen in Havezate Es
Een impressie van huizen in Havezate Es

Riante vrijstaande woningen

Havezate Es is vooral bedoeld voor riante vrijstaande woningen. Het is in overleg mogelijk om op twee kavels die naast elkaar liggen samen een twee-onder-een-kapwoning te bouwen. Het moet dan wel gaan om bijzondere woningen in een passende architectuur. Het is niet mogelijk om op een afzonderlijke kavel een twee-onder-een-kapwoning te bouwen.

Een impressie van huizen in Havezate Es
Een impressie van huizen in Havezate Es

In het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan lees je wat er mogelijk is

In het bestemmingsplan staat wat er mogelijk is in het gebied en waar bebouwing aan moet voldoen. Om ervoor te zorgen dat Havezate Es de landelijke sfeer en hoge kwaliteit krijgt die we voor ogen hebben, is er ook een beeldkwaliteitsplan. Hierin staat precies waar de bouwplannen aan moeten voldoen als het gaat om architectuur, vormen, kleuren en materialen. Verder is het beeldkwaliteitsplan vooral ook een inspiratiebron bij het uitwerken van de plannen voor jouw droomhuis in Havezate Es.

Download hier het bestemmingsplan, beeldkwaliteitsplan en de bouw- en gebruiksregels.

Bouw- en gebruiksregels

Disclaimer: Het fotomateriaal wat gebruikt is op de website komt van Onix architecten, Workshop Architecten, Bureau B + B Stedebouw en Landschapsarchitectuur, Ziegler | Branderhorst stedenbouw en architectuur en Hilberink Bosch Architecten. We hebben getracht de eigenaars van het gebruikte fotomateriaal te achterhalen. Niet in alle gevallen is dat gelukt, mocht u van mening zijn dat uw werk gebruikt is dan verzoeken we u contact op te nemen met .

Wil jij bouwen in Havezate Es?
Bekijk de kavels

Belangstelling? Meld je aan!

Heb je belangstelling voor een kavel in Havezate Es? Meld je dan aan als belangstellende.
Het woonteam van de gemeente Hardenberg houdt je dan op de hoogte.

Bedankt! Het woonteam houdt je op de hoogte.
Helaas ging er iets niet goed. Probeer het nog eens.